Μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του ιδιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη Βρετανία κοντά στο Λονδίνο. Οι πληροφορίες έρχονται από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, τα θύματα είναι η μητριά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η ετεροθαλής αδελφή του και ο σύζυγός της.

Ads

Συνολικά σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι όταν το αεροσκάφος, ένα Embraer Phenom 300, συνετρίβη σε χώρο πλειστηριασμού αυτοκινήτων, ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μπλάκμπους, περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, τη ζωή τους έχασαν ο πιλότος και τρεις επιβάτες. Δεν υπήρξαν θύματα που δεν επέβαιναν στο αεροσκάφος.

image

Ο σαουδάραβας πρεσβευτής στη Βρετανία, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter, «υποβάλλει τα συλλυπητήριά του στους γιους του εκλιπόντος Μοχάμεντ μπιν Λάντεν και τους οικείους τους μετά το σοβαρό δυστύχημα ενός αεροπλάνου που μετέφερε μέλη της οικογένειας, το οποίο σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπλάκμπους». Στο μήνυμα ωστόσο δεν διευκρινίζεται η ταυτότητα των θυμάτων.
Η πρεσβεία διαβεβαιώνει επίσης πως θα εργαστεί μαζί με τις βρετανικές Αρχές για τη διερεύνηση της συντριβής και για τον επαναπατρισμό των σορών στη Σαουδική Αραβία.

Ads

image

Ο πατέρας του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Μοχάμεντ μπιν Λάντεν (φωτογραφία), ήταν μεγιστάνας του κατασκευαστικού τομέα. Η μεγάλη οικογένειά που άφησε πίσω του είναι πολύ γνωστή και έχει οικονομικά συμφέροντα που εκτείνονται σε πολλούς τομείς. 

Ο ίδιος ο Μοχάμεντ μπιν Λάντεν σκοτώθηκε το 1967 σε αεροπορικό δυστύχημα στη Σαουδική Αραβία. Ο γιος του Οσάμα, ηγέτης της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις τον Μάιο του 2011, στο Πακιστάν.