Τον έλεγχο του ξενοδοχείου, όπου είχαν πραγματοποιήσει έφοδο Ταλιμπάν, κρατώντας ομήρους, ανακατέλαβαν όπως ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν. Οι αντάρτες κρατούσαν ομήρους δεκάδες άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο του ξενοδοχείου Spozhmai που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Κάργκα κοντά στην Καμπούλ.

Ads

 
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς, ωστόσο ο τελικός απολογισμός δεν έχει γίνει γνωστός. Ο Al Jazeera κάνει λόγο για 18 νεκρούς. Από το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πάντως πως οι δράστες της επίθεσης ήταν τέσσερις.
 
Σύμφωνα με τις Αρχές, αντάρτες οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών εισέβαλαν χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο Spozhmai, συλλαμβάνοντας δεκάδες ομήρους. Στη συνέχεια ακολούθησαν μάχες με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που κράτησαν δώδεκα ώρες.
 
Τουλάχιστον ένας από τους επιτιθέμενους ανατίναξε το γιλέκο του που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας στην Καμπούλ.
 
Όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν οι αντάρτες κρατούσαν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου ως ομήρους.
 
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ισχυριζόμενοι ότι στόχος τους ήταν ευκατάστατοι Αφγανοί και ξένοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν την περιοχή για «ξέφρενα πάρτι» πριν από τις προσευχές της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο ξενοδοχείο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι την ώρα της επίθεσης «για ένα πικ-νικ ή μία γαμήλια δεξίωση».
 
Της επιχείρησης ασφαλείας ηγήθηκαν οι αφγανικές δυνάμεις με την υποστήριξη των δυνάμεων της ISAF. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν δεκάδες πολίτες πριν σκοτώσουν τους επιτιθέμενους.