Νεκρούς και τραυματίες στο Ιράκ και το Ιράν άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών που σημειώθηκε στα σύνορα των δύο χωρών.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 έχουν τραυματιστεί, αν και λόγω της ισχυρότατης δόνησης, η οποία είχε εστιακό βάθος 34 χλμ, όσο και της ώρας -ο σεισμός έγινε νύχτα- εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. 

Οι πρώτοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Κασρ ε Σιρίν στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Κατά την ιρανική τηλεόραση, ζημιές καταγράφηκαν σε τουλάχιστον οκτώ χωριά.

Ads

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε διάφορες περιοχές.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Το μέγεθος των 7,3 Ρίχτερ δίνει το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, σύμφωνα με το οποίο το επίκεντρό της δόνησης εντοπίζεται νοτιοδυτικα της πόλης Χαλάμπτζας κατά μήκος των συνόρων Ιράκ- Ιράν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται εντός της επικράτειας του Ιράκ, 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Χαλάμπτζα και περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 34 χιλιόμετρα.

Η δόνηση, η οποία σημειώθηκε στις 20.18 ώρα Ελλάδας την Κυριακή, έγινε αισθητή σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, από τον Λίβανο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.