Νεκροί έπεσαν δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι από πυρά του ουκρανικού στρατού καλύπτοντας τις συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας. Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν για την κρατική ρωσική τηλεόραση και έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με όλμο κοντά στο χωριό Μέταλιστ έξω από το Λουχάνσκ.

Ads

Ο ηχολήπτης Αντόν Βολόσιν σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο ρεπόρτερ Ιγκόρ Κορνελιούκ πέθανε στο νοσοκομείο. Τρίτο μέλος του συνεργείου το οποίο βρισκόταν 100 μέτρα μακρύτερα επιβίωσε της επίθεσης. Ιταλός φωτορεπόρτερ και ο Ρώσος βοηθός του είχαν σκοτωθεί μέσα στον Μάιο, επίσης από πυρά όλμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε βομβαρδισμό κοντά στο Σλαβιάνσκ, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αποσχιστές, στην επαρχία του Ντονέτσκ, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωσή τους. Όλη την Τρίτη στα ανατολικά της Ουκρανίας έλαβαν χώρα σφοδρές μάχες, ενώ το Κίεβο εξετάζει να οχυρώσει τα ανατολικά του σύνορα με την ύψωση τείχους. 

Σημειώνεται ότι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον αγωγό φυσικού αερίου Ουρενγκόι-Πομάρι-Ούζγκοροντ στην κεντρική Ουκρανία, στην περιοχή της Πολτάβας. 

Ads

Ο αγωγός μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Πηγή της ρωσικής εταιρείας Gazprom ανέφερε πάντως στο πρακτορείο Reuters ότι δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των ευρωπαϊκών χωρών με φυσικό αέριο. Το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας εξέφρασε υπόνοιες ότι η έκρηξη στον αγωγό ενδέχεται να είναι το αποτέλεσμα «τρομοκρατικής επίθεσης».