Νεκρή με το πτώμα της να επιπλέει στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης βρέθηκε την Τετάρτη η πρώτη μουσουλμάνα δικαστής των ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, Σέιλα Αμπντούς-Σαλάμ. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου, ανακοινώνοντας πως το σώμα της δεν φέρει εμφανή σημάδια τραυματισμού.

Ads

Η Αμπντούς-Σαλάμ, γεννημένη στην Ουάσιγκτον, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διορίστηκε στο Εφετείο, όταν ο δημοκρατικός κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο την ονόμασε στο ανώτατο δικαστήριο του κράτους, το 2013.

«Η δικαστικός Σέιλα Αμπντούς-Σαλάμ ήταν πρωτοπόρα νομικός, της οποίας ο βίος στη δημόσια υπηρεσία επιδίωκε μία πιο δίκαιη και απλή Νέα Υόρκη για όλους» δήλωσε ο Κουόμο μετά την είδηση του θανάτου της, σύμφωνα με την Guardian.

«Η προσωπική της ζεστασιά, η ασυμβίβαστη αίσθηση της δικαιοσύνης και το φωτεινό, νομικό μυαλό της, ήταν έμπνευση για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε« δήλωσε η επικεφαλής δικαστής, Τζάνετ ΝτιΦιόρε, συμπληρώνοντας πως «η έλλειψή της θα είναι βαθιά».

Ads

Σημειώνεται πάντως πως ο πρώην επικεφαλής δικαστής, Τζόναθαν Λίπμαν, που ο Guardian αναφέρει πως γνώριζε πολλά χρόνια την Αμπντούς-Σαλάμ, δήλωσε πως ο θάνατός της «είναι δύσκολο να γίνει κατανοητός».