Η Σάλι Τζόουνς, η Βρετανίδα τζιχαντίστρια - γνωστή και ως «λευκή χήρα» - που στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου υποψήφιους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε στη Συρία από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους μαζί με τον 12χρονο γιο της. 

Επικαλούμενη μια πηγή από τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που ενημερώθηκαν από τις αμερικανικές, η The Sun αναφέρει ότι η Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το προπύργιο του ΙΚ, τη Ράκα.

Ο άντρας της Τζουνάιντ Χουσάινς, μαχητής του ΙΚ, σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος επίσης, το 2015. Τότε η Τζόουνς πήρε το προσωνύμιο «Λευκή χήρα», από το βρετανικό Τύπο. 

Οι επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε καθώς δεν είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα DNA, όμως είναι «πεπεισμένοι» ότι είναι νεκρή.

Ο γιος της, ΤζοΤζο, πιστεύεται επίσης ότι είναι νεκρός, αν και δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι ήταν μαζί της την ώρα της επίθεσης. 

Η Τζόουνς προτού ασπαστεί το ισλάμ ήταν τραγουδίστρια σε συγκρότημα πανκ και ήταν επί χρόνια στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου. Το 2013  ταξίδεψε στη Συρία, όπου παντρεύτηκε τον Χουσάιν, τον οποίο γνώρισε μέσω Διαδικτύου.