Οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν. Νεκρή βρέθηκε μία 20χρονη κοπέλα, που είχε δώσει τον προηγούμενο μήνα κατάθεση ενάντια στη γερμανική νεοναζιστική οργάνωση NSUκαι η οποία είχε εκφράσει στους δικαστές τους φόβους της για τη σωματική της ακεραιότητα.

Ads

Η νεαρή βρέθηκε αναίσθητη στο διαμέρισμα της στη Στουτγκάρδη. Πρόκειται για την πρώην κοπέλα ενός από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της συμμορίας, του Φλόριαν Χ., ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο καμένο αυτοκίνητό του το φθινόπωρο του 2013. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ την ημέρα που βρέθηκε ξαφνικά νεκρος επρόκειτο να δώσει πληροφορίες για μία εκ των δολοφονιών που η νεοναζιστική οργάνωση είχε διαπράξει.

Η κοπέλα είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, πως φοβόταν για τη ζωή της. Η αστυνομία από την πλευρά της δήλωσε ότι η υπόθεση «ερευνάται επισταμένα»λόγω της εμπλοκής της στη δίκη, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να αντλώνται βιαστικά συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου της.

Η συμμορία «Εθνικοσοσιαλιστικό Άντεργκραουντ» (NSU) θεωρείται υπεύθυνη για τουλάχιστον εννέα δολοφονίες στη Γερμανία και σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του τελευταίου εν ζωή κεντρικού μέλους της, της Μπεάτε Τσέπε.

Ads

Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ του Ρεποεράζ Χωρίς Σύνορα:
Η απειλή των νεοναζί