Με χρήση δακρυγόνων επιχείρησε η γαλλική αστυνομία σήμερα στο κέντρο του Παρισιού να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία.

Ads

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων στην περιοχή της Βαστίλης και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε λ’Εστ αφού οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη του αντικυβερνητικού κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων», επιχείρησαν να μπουν στον σταθμό και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, είχαν πραγματοποιήσει ειρηνική πορεία στους δρόμους του Παρισιού, καλώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αποσύρει το σχέδιό του. «Να διαφυλάξουμε και να βελτιώσουμε τις συντάξεις μας», έγραφε το πανώ που κρατούσαν.

Στη Μασσαλία, άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδήλωση ενώ στην Τουλούζη αρκετές δεκάδες «Κίτρινα Γιλέκα» μπήκαν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και απέκλεισαν τις γραμμές του τρένου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στους απεργούς σιδηροδρομικούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ads