Όπως όλα δείχνουν, μετά τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, έχει έρθει η ώρα και για τον διάσημο ηθοποιό Κέβιν Σπέισι.

Ads

Μετά την αποκάλυψη ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά έναν 14χρονο ηθοποιό και την ομολογία ότι είναι ομοφυλόφιλος -συν τη σκανδαλοθηρική εξέλιξη με τη συνέντευξη του αδελφού του ότι ο ναζί πατέρας τους τον βίαζε– άρχισε, όπως και στην περίπτωση του μεγιστάνα παραγωγού, ένας «ποταμός αποκαλύψεων».

Ένας σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ο Τόνι Μοντάντα, αποκάλυψε πως ο διάσημος ηθοποιός του «επιτέθηκε» σε μπαρ στο Λος Άντζελες το 2003, ενώ επιπλέον, ένας 19χρονος μπάρμαν ισχυρίζεται πως ο Σπέισι του έδειξε τα γεννητικά του όργανα, ρωτώντας του αν «είναι μεγάλα» και του έδωσε το ρολόι του αξίας 5.000 λιρών προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή του.

Ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ είπε ότι ήταν σε ένα μπαρ όταν εμφανίστηκε με κάποιους φίλους του ο Κέβιν Σπέισι. «Πήγα να παραγγείλω ένα ποτό όταν ο Κέβιν ήρθε προς τα εμένα και έβαλε το χέρι του γύρω μου» δήλωσε ο Μοντάνα στο Radar. «Μου έλεγε να πάω μαζί του, να φύγω από το μπαρ. Έβαλε το χέρι του στον καβάλο μου και άρπαξε τα γεννητικά μου όργανα» ενώ ισχυρίζεται πως ο μεθυσμένος Σπέισι του είπε «Αυτό σημαίνει ιδιοκτησία […] Πλήρωσα για το ποτό μου και έφυγα μακριά του. Αλλά στη συνέχεια με ακολούθησε στην τουαλέτα. Δεν τον άφησα να μπει και τον έσπρωξα. Ένας από τους φίλους του περίμενε στη σειρά και του είπα: ‘ήρθε η ώρα να πάρετε το αγόρι σας στο σπίτι’».

Ads

• Τέλος το «House of Cards» μετά τις καταγγελίες κατά του Κέβιν Σπέισι

Ο Μοντάνα, που ήταν περίπου 30 ετών όταν συνέβη το περιστατικό, λέει πως η συνάντηση ήταν η τελευταία φορά που είδε τον Σπέισι. «Ποτέ δεν μίλησα σε κανέναν γι’ αυτό εκτός από τους θεραπευτές μου» δήλωσε στο Radar. Μάλιστα, όπως είπε, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα, όταν διάβασε για τους παρόμοιους ισχυρισμούς που έκανε εναντίον του Σπέισι ο ηθοποιός Άντονι Ραπ, που κατήγγειλε τον ηθοποιός για σεξουαλική παρενόχληση το 1986, όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Ένας νεαρός μπάρμαν ισχυρίζεται πως του επιτέθηκε σεξουαλικά ο Κέβιν Σπέισι όταν εργαζόταν στο μπαρ ενός ξενοδοχείου και πως έπειτα του έδωσε το ρολόι του αξίας 5.000 λιρών για να τον αποτρέψει να μιλήσει.

Ο Ντάνιελ Μπιλ υποστήριξε πως ο 58χρονος Σπέισι του έδειξε τα γεννητικά του όργανα και του είπε «είναι μεγάλα, έτσι δεν είναι» όταν βρισκόταν σε διάλειμμα από την εργασία του στο μπαρ του ξενοδοχείου Goodwood Park, στο δυτικό Σάσεξ το 2010.

Ο 19χρονος τότε Μπιλ, ισχυρίστηκε ότι απέρριψε την πρόταση του Αμερικανού ηθοποιού στο μπαρ και πως τότε αυτός τον ακολούθησε και του πρόσφερε το επώνυμο ρολόι του για να τον «κάνει να σιωπήσει».

Κατά τη στιγμή των ισχυρισμών του Μπιλ, ο Σπέισι βρισκόταν στην περιοχή για να δει μια παραγωγή στο θεατρικό φεστιβάλ Chichester.

Ο Μπιλ είπε πως ο ηθοποιός έπινε ουίσκι στο μπαρ του ξενοδοχείου, όταν άρχισε να κάνει κινήσεις προς αυτόν. Όπως δήλωσε στη Sun: «Κάθε φορά που προσπαθούσαν να του δώσω ένα ποτό, έπιανε το χέρι μου με έναν περίεργο τρόπο. Έπινε όλο και περισσότερο – έφτασε να τελειώσει σχεδόν ένα μπουκάλι Jack Daniels. Όταν ο μπάρμαν βγήκε έξω για τσιγάρο, ο Σπέισι τον ακολούθησε και τον ρώτησε αν «κάπνιζε χόρτο». Τότε ο ηθοποιός του είπε ότι είχε «τόνους» στο δωμάτιο του και τον ρώτησε αν ήθελε να πάει μαζί του. Ωστόσο ο μπάρμαν αρνήθηκε και επέστρεψε στη δουλειά – μόνο που ο Σπέισι τον ακολούθησε και στο επόμενο διάλειμμα του.

«Προτού προλάβω να αντιδράσω, έβγαλε τα γεννητικά του όργανα έξω. Και του είπα: «Τι στο διάολο κάνεις;» λέει ο μπάρμαν προσθέτοντας πως ο Σπέισι προσπάθησε να τραβήξει το χέρι του προς το πέος του, αλλά εκείνος πρόλαβε και έφυγε. Ο ηθοποιός στη συνέχεια θέλησε να του δώσει το ρολόι του ένα IWC Portofino αξίας 5.000 λιρών , προκειμένου να μην μιλήσει για το περιστατικό και πως ο νεαρός το δέχτηκε. Αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, ένιωσε πολύ «βρόμικος» φορώντας το ρολόι το οποίο και πούλησε την επόμενη ημέρα.

Αλλά και ο Ρομπέρτο Καβάζος, ηθοποιός που σπούδασε στη Βρετανία και έχει εργαστεί στο σινεμά, στο θέατρο και στην τηλεόραση, έγραψε χθες στη σελίδα του στο Facebook ότι οι συναντήσεις του με τον Σπέισι ήταν στα «όρια της παρενόχλησης. Αν ήμουν γυναίκα, αναμφίβολα δεν θα δίσταζα να τις χαρακτηρίσω έτσι», γράφει χωρίς να αναφέρει πότε έγιναν οι συναντήσεις αυτές.

O Μεξικανός ηθοποιός δηλώνει πως γνώρισε τον Σπέισι όταν ο αμερικανός σταρ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο μεταξύ 2004 και 2015.

«Είμαστε πολλοί που είχαμε μια ιστορία με τον Κέβιν Σπέισι», αναφέρει ο Καβάζος στην ανάρτηση του διευκρινίζοντας ότι «αρκούσε να είσαι άνδρας κάτω των 30 ετών για να νιώσει ο Κύριος Σπέισι ελεύθερος να μας αγγίξει».

«Ήταν τόσο σύνηθες που είχε γίνει ανέκδοτο μεταξύ μας», προσθέτει τονίζοντας ότι ορισμένοι τού είχαν διηγηθεί παρόμοια περιστατικά.

«Τις περισσότερες φορές ο κύριος (Κέβιν Σπέισι) ήταν στο μπαρ του θεάτρου και έκανε επίδειξη επιμένοντας και ασκώντας πίεση σε όποιον του χτύπαγε στο μάτι. Έτσι συνέβη με μένα τη δεύτερη φορά (που τον συνάντησα), αλλά ουδέποτε ενέδωσα. Όμως ξέρω ότι ορισμένοι φοβήθηκαν να του πουν στοπ».

Ο Καβάζος πιστεύει ότι «θα είναι πολλοί» αυτοί που θα τολμήσουν να κάνουν αποκαλύψεις τις προσεχείς ημέρες και δηλώνει ότι δεν θα εκπλαγεί «αν τελικά οι μηνύσεις είναι τόσες πολλές όσες αυτές κατά του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν».