Δυό μόλις μέρες μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους παιδιά και ενήλικοι, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε νέες επιθέσεις κατά στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως καταγγέλλει η Χαμάς.

Ads

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις είχαν ως στόχο υπόγεια δίκτυα, που συνδέουν την περιοχή της Γάζας με την Αίγυπτο, αλλά και στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μία τρίτη επίθεση έπληξε μετασχηματιστή ενέργειας, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ από το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός από τις επιδρομές.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, είπε ότι ελέγχονται οι αναφορές από πλευράς Χαμάς και επιβεβαίωσε τις επιθέσεις με ρουκέτες, που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, προς το νότιο τμήμα της χώρας, ενώ μερικές από αυτές, όπως δήλωσε η ίδια πηγή, έφθασαν μέχρι τη Μπεερσεβά, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα εντός των συνόρων της χώρας.

Ads