Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη Δευτέρα αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. 

Ads

«Σε αντίδραση για την εκτόξευση της ρουκέτας, ένα άρμα μάχης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον δυο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Η δεύτερη αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος. Για την άλλη ρουκέτα δεν διευκρίνισε που έπεσε ή αν προκάλεσε θύματα. 

Η κλιμάκωση της έντασης ακολουθεί την ανακοίνωση που έκανε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Ads

Από εκείνη την ημέρα χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας διαδήλωσαν και συγκρούστηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς. Συνολικά, τέσσερις Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.