Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Υόρκη καθώς αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς στην Times Square.

Ads

Τουλάχιστον 19 άτομα έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters, μια 18χρονη έχει χάσει τη ζωή της.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το κόκκινο σεντάν, μάρκας Honda, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, παρασέρνοντας τους πεζούς. Το όχημα προσέκρουσε σε μια κολώνα και σταμάτησε στη διασταύρωση της 45ης Οδού με την Μπρόντγουεϊ.

Αρχικά, το πρακτορείο ανέφερε πως η ενέργεια του οδηγού ήταν εσκεμμένη, αποδείχτηκε όμως στη συνέχεια, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι το συμβάν δεν έχει σχέση με τρομοκρατία. Ο οδηγός έχει συλληφθεί και ανακρίνεται. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μπρονξ. Στην έρευνα των Αρχών, συνδράμει και το FBI, ώστε να διελευκανθεί η υπόθεση.

Ads

image

Ο οδηγός που παρέσυρε συνολικά 23 πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης είχε υπηρετήσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και είχε ποινικό μητρώο, κυρίως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ρίτσαρντ Ρόχας και είναι 26 ετών. Είχε συλληφθεί το 2008 και ξανά το 2015 επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

Το αυτοκίνητό του σήμερα ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, διέσχισε τρία οικοδομικά τετράγωνα και παρέσυρε πεζούς, σκοτώνοντας μια 18χρονη κοπέλα, προτού προσκρούσει σε μια κολώνα.

 

#newyorkcity #timesquare #neveradullmoment

A post shared by @p_huddy913 on

May 18, 2017 at 9:03am PDT