Μετά την αμφισβητούμενη θρησκευτική διαταγή για κλειτοριδεκτομή σε όλες τις γυναίκες στην Μοσούλη από 11 έως 46 ετών, το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε εντολή πάλι προς τις γυναίκες: Καλύψτε όλο το σώμα σας για να μην υποστείτε βαριά τιμωρία. 

Ads

Το ισλαμικό “χαλιφάτο”, που έχει αυτοανακηρυχθεί στις περιοχές που κατέχουν οι σουνίτες τζιχαντιστές στο Ιράκ και την Συρία, σήμερα διέψευσε ότι έδωσε εντολή για κλειτοριδεκτομή και κάνει λόγο για προπαγάνδα της Δύσης. Η εντολή είχε δημοσιευθεί στο Twitter και οι κάτοικοι της Μοσούλης, καθώς και Κούρδοι αξιωματούχοι, επιμένουν ότι είναι αλήθεια. 

Όμως σε κάθε περίπτωση οι αρχές του “χαλιφάτου” οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ προειδοποίησαν τις γυναίκες στη Μοσούλη να καλύψουν όλο τους το σώμα. «Οι όροι που τέθηκαν στα ρούχα και στην περιποίησή της γυναίκας τέθηκαν μόνο για να βάλουν τέλος στο πρόσχημα της ακολασίας που προκύπτει από την περιποίηση και τα υπερβολικά ρούχα», ανέφερε ανακοίνωση του ΙΚ. «Δεν είναι περιορισμός στην ελευθερία της γυναίκας, αλλά στόχος είναι να την προστατέψει από το  να εξευτελιστεί και να εκχυδαϊστεί ή να είναι θέαμα στα μάτια αυτών που την κοιτούν», συνέχισε και απείλησε ότι «κάθε ένας που δεν είναι αφοσιωμένος σε αυτό το καθήκον και παρακινείται από μεγαλεία θα λογοδοτήσει και θα υποστεί βαριά τιμωρία για να προστατεύσουμε την κοινωνία από το κακό και να διατηρήσουμε τις αναγκαιότητες της θρησκείας και να την προστατεύσουμε από την ακολασία».

Το Ισλαμικό κράτος ήταν πολύ σαφές όσον αφορά τις ενδυματολογικές εντολές: Τα χέρια και τα πόδια πρέπει να είναι καλυμμένα. Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν ρούχα που να αγκαλιάζουν το σώμα, ούτε και άρωμα. Οι γυναίκες δεν πρέπει να περπατούν μόνες χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άντρα. Οι καταστηματάρχες να καλύψουν τα πρόσωπα από τις ψεύτικες κούκλες.

Ads