Μια νέα σοκαριστική δολοφονία αφροαμερικανού από την αστυνομία στις ΗΠΑ βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγο μόλις καιρό μετά την υπόθεση του Τάιρ Νίκολς.

Ads

Συγκεκριμένα, στην Καλιφόρνια, αστυνομικοί πυροβόλησαν την Περασμένη Πέμπτη έναν άνδρα που βρισκόταν σε καροτσάκι, με ακρωτηριασμένα πόδια.

Ο Ντάνιελ Λόου, ένας 36χρονος πατέρας δύο παιδιών, πυροβολήθηκε στο Χάντινγκτον Παρκ. Οι αστυνομικοί εθεάθησαν να ρίχνουν τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς εναντίον του, σύμφωνα με αναφορές. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο κ. Lowe είχε μόλις μαχαιρώσει κάποιον χωρίς να προκληθεί και προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία.

Βίντεο που κυκλοφορεί τον δείχνει να απομακρύνεται από την αστυνομία στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο αναπηρικό του αμαξίδιο, από το οποίο είχε πηδήξει.

Ads

Το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ανέφερε ότι οι τοπικοί αστυνομικοί, που ανταποκρίθηκαν σε κλήση για μαχαίρωμα, βρήκαν «ένα ενήλικο θύμα, το οποίο έδωσε την περιγραφή ενός άνδρα μαύρου ενήλικου υπόπτου σε αναπηρικό καροτσάκι και την τελευταία φορά που τον είδαν να κινείται».

Αφού βρήκαν τον κ. Lowe, «επιχείρησαν να συλλάβουν τον ύποπτο [και] ο ύποπτος ανέσυρε ένα χασαπομάχαιρο 12 ιντσών και τους απείλησε επιχειρώντας να μαχαιρώσει τους αστυνομικούς».

Το τμήμα του σερίφη πρόσθεσε: «Ο ύποπτος δέχθηκε τουλάχιστον δύο φορές ηλεκτροσόκ από τους αστυνομικούς του Huntington Park, αλλά ήταν αναποτελεσματική. Ο ύποπτος επιχείρησε να μαχαιρώσει τους αστυνομικούς, οπότε και σημειώθηκαν πυροβολισμοί».

«Ο ύποπτος χτυπήθηκε από πυροβολισμούς στο άνω μέρος του κορμού. Του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ένα χασαπομάχαιρο βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος». Η οικογένειά του πάντως υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να είναι απειλή, ζητώντας περισσότερες εξηγήσεις από τις Αρχές.

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε ο υπαστυνόμος Hugo Reynaga από το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.