Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν μετά από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου.

Ads

Η βομβιστική επίθεση – η δεύτερη μέσα σε 48 ώρες – σημειώθηκε σε μια από τις εισόδους του αεροδρομίου που βρίσκεται έξω από την πόλη Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ σε απόσταση 120 χιλιομέτρων στα ανατολικά της Καμπούλ.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι ένας στρατιώτης είναι νεκρός, ενώ πέντε άλλοι άνθρωποι, μεταξύ αυτών, τέσσερις πολίτες έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, που είχε στόχο το αεροδρόμιο έξω από την Τζαλαλαμπάντ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αταουλάχ Κογκιανί, εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μεγάλης έκτασης βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Καμπούλ – σε περιοχή με κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες – που άφησε πίσω της τουλάχιστον 90 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες. 

Ads

Υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.  Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε όταν βυτιοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά στην γερμανική πρεσβεία σκορπίζοντας τον θάνατο. Για την επίθεση την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.