Όπλο στις πολιτικές φιλοδοξίες του Κυβερνήτη του Τέξας και διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, Ρικ Πέρι, φαίνεται πως είναι το επίμαχο βίντεο που απεικονίζει τους τέσσερις Αμερικανούς πεζοναύτες να ουρούν τις σορούς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Ο Κυβερνήτης Πέρι εγκάλεσε  την Κυριακή,την κυβέρνηση Ομπάμα για υπερβολική αντίδραση όσον αφορά στο εν λόγω βίντεο, σε μία προσπάθεια να κάνει αισθητή την παρουσία του εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ads

«Αυτά τα παιδιά έσφαλαν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν έπρεπε να το έχουν κάνει, είναι κακό», είπε ο Πέρι στην εκπομπή “State of  the Union” του CNN και συμπλήρωσε «αλλά το να το ονομάσουμε εγκληματική πράξη είναι υπερβολικό».

Το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών όρισε έναν αξιωματικό να διερευνήσει την υπόθεση και να αποφασίσει ποιές , εάν υπάρχουν, κατηγορίες  πρέπει να αποδοθούν στους τέσσερις πεζοναύτες που εμφανίζονται στο ευρείας κυκλοφορίας βίντεο.

Ads

Ο Υπουργός Άμυνας Λέων Πανέτα και  η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μαζί με άλλα μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα, καταδίκασαν την ενέργεια των πεζοναυτών.

Ο Πέρι, ως πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, είπε ότι οι τέσσερις άντρες θα πρέπει να τιμωρηθούν κατάλληλα λέγοντας ωστόσο πως «το να τους κυνηγάμε σαν εγκληματίες νομίζω ότι είναι ένα πραγματικά κακό μήνυμα».

Τέλος ο Πέρι πρόσθεσε πως αν και δεν υπάρχει αντίστοιχο ντοκουμέντο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουϊνστον Τσώρτσιλ έκανε το ίδιο πράγμα στη γραμμή Σίγκφραϊντ ένα  συμπαγές τείχος της γερμανικής άμυνας.

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς