Στους 162 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το νοτιοκορεάτικο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη. Ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν το πλοίο που βυθιζόταν, δήλωσε την Πέμπτης μία γυναίκα μέλος του πληρώματος. Κοινωνική και νομική ευθύνη ανέλαβε η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Ads

Η γυναίκα, που δεν κατονομάζεται, μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους την ώρα που είχε εξέλθει από το δικαστήριο και επέστρεφε στο σημείο όπου τελεί υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, το πλήρωμα είπε στα παιδιά να παραμείνουν στις καμπίνες τους.

Βρέθηκε η σορός του μαθητή που κάλεσε πρώτος σε βοήθεια

Ads

Την Πέμπτη βρέθηκε η σορός του μαθητή που έκανε την πρώτη κλήση για βοήθεια. Ο Τσόι είχε καλέσει τον αριθμό επείγουσας ανάγκης 119 τρία λεπτά πριν το πλήρωμα του πλοίου στείλει το πρώτο σήμα SOS. «Σώστε μας. Το πλοίο βυθίζεται», ήταν τα λόγια του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, ο  μαθητής ανασύρθηκε μέσα από το βυθισμένο πλοίο και αναγνωρίστηκε από τους γονείς του. Ωστόσο, αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA για να επιβεβαιωθεί επισήμως η ταυτότητά του.

Ευθύνη ανέλαβε η εταιρία

Ο βασικός μέτοχος της πλοιοκτήτριας εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο Sewol αναλαμβάνει πλήρως τη νομική και κοινωνική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα.

Η οικογένεια που κατέχει τις περισσότερες μετοχές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Chonghaejin Marine Co.Ltd, στην οποία ανήκει και το οχηματαγωγό πλοίο Sewol μέσω του δικηγόρου της έκανε γνωστή την πρωτοβουλία της αυτή, ενώ τόνισε ότι δεν κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές.