Ένα παράξενο σήμα SOS σε απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας έχει προκαλέσει ιδιαίτερη σύγχυση στις Αρχές της χώρας, καθώς η έρευνα δεν εντόπισε ανθρώπινη παρουσία στο σημείο.

Ads

Το σήμα είναι μεγάλων διαστάσεων και έχει φτιαχτεί από πέτρες. Εντοπίστηκε πρόσφατα από πιλότο, ο οποίος πετούσε πάνω από το Swift Bay στο Kimberley της Αυστραλίας.

Η αστυνομία μετέβη στην περιοχή, φοβούμενη πως κάποιος είχαν χαθεί, όμως μετά από εξονυχιστικές έρευνες δεν εντόπισε τίποτα. Πλέον ζητά την βοήθεια του κοινού για πληροφορίες.

«Η αστυνομία διενέργησε έρευνα αλλά δεν εντόπισε κανέναν ή κάποιο ίχνος ανθρώπινης παρουσίας σε μικρή ακτίνα», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση της την Πέμπτη. «Η αστυνομία προσπαθεί να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος, που χρειάζεται βοήθεια, στην περιοχή».

Ακόμη μια πιθανότητα είναι πως το σήμα φτιάχτηκε πριν από μήνες και δεν το είχε δει κανείς νωρίτερα ή πως απλώς πρόκειται για φάρσα.

Ads

Αυτού του είδους τα σήματα είναι υψίστης σημασίας για επιχειρήσεις διάσωσης. Το 2014 παρόμοιο σήμα βοήθησε στον εντοπισμό και την διάσωση πέντε ατόμων.

Πηγή: cnn.gr