Πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 02:00 τη νύχτα στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως μια γυναίκα σκοτώθηκε από την έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τουρκικά μέσα ενημέρωσης νεκρή είναι η Ζαχρά Γιαμάτς, 30 ετών, η οποία υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο κεφάλι από την έκρηξη στο διάδρομο του αεροδρομίου.

Ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουν οι αρχές σε κάποιο συμπέρασμα για τα αίτια της έκρηξης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τίθεται ζήτημα τρωτών σημείων στην ασφάλεια του αεροδρομίου.

«Όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας εφαρμόζονται», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Για τα αίτια του συμβάντος ομάδες των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών διεξάγουν έρευνες. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε κάποιο συμπέρασμα ή να κάνουμε σχόλια» για τα αίτια της έκρηξης, σύμφωνα με τον ίδιο. Το αεροδρόμιο λειτουργεί εκ νέου ομαλά.

Ads