Την καταγγελία ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, Έλιοτ Έιμπραμς, έχει συναντηθεί δύο φορές μυστικά με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χόρχε Αρεάσα, έκανε ο Νικολάς Μαδούρο μιλώντας στο Associated Press.

Ads

Μάλιστα η τελευταία συνάντηση έγινε την περασμένη Δευτέρα, είπε ο Μαδούρο, αν και οι ΗΠΑ έχουν διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με την κυβέρνησή του από τις 22 Ιανουαρίου, όταν ο Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώραςκαι αναγνωρίστηκε άμεσα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μαδούρο ανέφερε πως «δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ότι αξιωματούχοι ανταλλάσσουν απόψεις με πολλούς και διάφορους ξένους συνομιλητές, ειδικά ενόσω συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να έχουμε εγγυήσεις ως προς την ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας μας» στη Βενεζουέλα.

«Αν ο Έιμπραμς θέλει να συναντηθούμε, απλά ας μου πει πότε, πού και πώς και θα είμαι εκεί», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Ads

Στο μεταξύ, είκοσι πέντε χώρες υποσχέθηκαν να χορηγήσουν ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βενεζουέλα, όπου διαπιστώνονται μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και υποσιτισμός, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον.