Στους επτά αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν, με τον πρωθυπουργό του αρχιπελάγους της Καραϊβικής, Χιούμπερτ Μίνις, να εκφράζει φόβους πως θα εντοπιστούν και άλλα θύματα.

Ads

«Μπορούμε να περιμένουμε [πως θα βρούμε] κι άλλους νεκρούς», τόνισε ο Μίνις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο κυκλώνας Ντόριαν, που εξασθένησε στην Κατηγορία 2, κινείται προς τις ακτές της Πολιτείας της Φλόριντας των ΗΠΑ, έχοντας «ισοπεδώσει» τις Μπαχάμες πάνω από τις οποίες είχε «καθίσει» τα τελευταία 24ωρα.

Ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τα νησιά Αμπάκος κατέγραψε εικόνες απόλυτης καταστροφής. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί εντελώς, αυτοκίνητα έχουν βρεθεί αναποδογυρισμένα, ενώ σε ορισμένα σημεία, από την ποσότητα του νερού που έπεσε δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αν βλέπει την θάλασσα ή την στεριά.

Ads

Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκτός από τις προσπάθειες που κάνουν οι Αρχές, υπάρχει κόσμος που εργάζεται εθελοντικά ώστε να βοηθήσει τους πληγέντες, αλλά και στην ανεύρεση αγνοουμένων.