Σε μια ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης της μουσουλμανικής κοινότητας στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το Κοινοβούλιο των Κοινοτήτων, μουσουλμάνες με ενωμένα τα χέρια, στάθηκαν για 5 λεπτά σιωπηλές στη γέφυρα όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, όταν οι δείκτες του Μπιγκ Μπεν έδειξαν 4 το απόγευμα.

Ads

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το «Women’s March On London» και συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και καταγωγή, για να τιμήσουν τα θύματα και να δώσουν ένα πραγματικό μήνυμα αλληλεγγύης στον κόσμο. Αφορμή για την διοργάνωση στάθηκε μια φωτογραφία η οποία έγινε viral και στην οποία απεικονίζεται  μια κοπέλα με μαντήλα να προσπερνά τα θύματα της γέφυρας του Γουεστμίνστερ λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση.

image

Η κοπέλα, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε στο Tell MAMA, έναν βρετανικό οργανισμό ο οποίος ασχολείται με τις επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων: «Όχι μόνο είχα διαλυθεί βλέποντας ότι απέμεινε από την σοκαριστική τρομοκρατική επίθεση, έπρεπε να αντιμετωπίσω και το σοκ ανακαλύπτοντας  ότι η φωτογραφία μου βρίσκεται παντού στα social media από αυτούς που δεν μπορούν να δουν κάτω από την ενδυμασία μου, από αυτούς που βγάζουν συμπεράσματα βασισμένα στο μίσος και την ξενοφοβία». Συμπλήρωσε: «Η εικόνα δεν έδειχνε ότι είχα μιλήσει με άλλους αυτόπτες μάρτυρες προσπαθώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί και να δω αν μπορώ να παρέχω κάποια βοήθεια. Σκεφτόμουν τα θύματα και τις οικογένειες τους».

Ads

Πολλές φωτογραφίες από το γεγονός κατέκλεισαν το Twitter, υπενθυμίζοντας ότι πάντα η ελπίδα θα υπερνικά το φόβο και απαντώντας σε όσους πιστεύουν ότι οι μουσουλμάνοι αδιαφορούν ή δεν καταδικάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις.