«Παράλογη» χαρακτηρίζει η Μόσχα την απειλή -όπως δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Times- επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ εις βάρος των «δισεκατομμυρίων» της προσωπικής περιουσία που διατηρεί ο Πούτιν στην Ελβετία.

Ads

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Μ.  Παρασκευή από τους The Times, που επικαλούνταν μια ανώνυμη αμερικανική κυβερνητική πηγή, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, να επιδιώξουν να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος του ίδιου ρώσου προέδου Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητώντας και δεσμεύοντας στις ελβετικές τράπεζες τα «40 δισεκατομμύρια δολάρια» που έχει συγκεντρώσει εκεί χάρη στις μετοχές που κατέχει στη Γκαζπρομ και σε άλλες εταιρείες υδρογονανθράκων.

«Πρόκειται προφανώς για μια φάρσα, μια παράλογη» (φάρσα), δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Μόσχα».

«Ο πρόεδρός μας δεν έχει λοιπόν τίποτα να φοβηθεί από αυτήν την πλευρά;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ads

«Σε κάθε περίπτωση όχι την εφημερίδα Τimes. Γιατί πρέπει να φοβάται για κυρώσεις, κατά μείζονα λόγο παράλογες; Δε μπορούμε παρά να γελάμε με τόσο παράλογες κυρώσεις» απάντησε ο Πεσκόφ.