Νέες αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι. Σύμφωνα με πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 120 ενώ βομβαρδίζονται και νοσοκομειακές εγκαταστάσεις. 

Ads

«Οι επιδρομές είναι σφοδρές και συνεχείς», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελ Ραχμάν.

Οι εικόνες είναι τραγικές. Άνθρωποι, μεταξύ τους πολλά παιδιά έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια. Οι διασώστες βρήκαν νεκρούς έναν πατέρα και το μωρό του που κρατούσε αγκαλιά για να το προστατέψει. 

image

Ads

Κάτοικοι του ανατολικού τομέα του Χαλεπίου δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν τον σφοδρότερο βομβαρδισμό στη διάρκεια του πολέμου.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης. 

Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς είναι 45, ανάμεσά τους έξι παιδιά και πέντε γυναίκες.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι καταστροφές μεγάλες και τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το μέγεθος της βίας.

Δύο κέντρα διασωστών, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το «εξαιρετικό θάρρος» τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι διασώστες δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον μόνο 2.000 λίτρα καυσίμων και στο εξής πρέπει να επιλέγουν πού θα επεμβαίνουν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Unicef σχεδόν 2.000.000 άνθρωποι στο Χαλέπι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.