Ειδική μονάδα για την εξουδετέρωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να δημιουργεί η Νότια, σύμφωνα με τη Νew York Times.

Ads

Η «μονάδα αποκεφαλισμού», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του έτους, βάσει των ανακοινώσεων της Αμυντικής Υπηρεσίας της Νότιας Κορέας. Η εν λόγω μονάδα αναμένεται να αποτελείται από 1.500 έως και 3.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες και σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σονγκ Γιουνγκ Μο θα είναι έτοιμη να δράσει από τα τέλη του 2017.

Η απόφαση για τη δημιουργία της επίλεκτης μονάδας εξουδετέρωσης του Κιμ Γιονγκ Ουν ελήφθη μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ. «Το καλύτερο αποτρεπτικό μέσο που μπορούμε να έχουμε, μαζί με τα πυρηνικά μας όπλα, είναι να κάνουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να φοβάται για την ζωή του», δήλωσε ο Σιν Γουον-σικ, βετεράνος επιχειρησιακός στρατηγός της Νότιας Κορέας, εξηγώντας τον στόχο της νέας μονάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση της μονάδας εκτέλεσης του Κιμ Γιονγκ Ουν προκαλεί αίσθηση καθώς είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να δημοσιοποιεί τέτοια σχέδια. Ωστόσο για τη Νότια Κορέα φαίνεται πως αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, αν και το πιθανότερο είναι πως η ανακοίνωση αυτών των σχεδίων μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα θα επιφέρει. 

Ads