Μηνιαίο βασικό εισόδημα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία σχεδιάζει να υλοποιήσει η ισπανική κυβέρνηση.

Ads

Στόχος του θα είναι να καλύψει σε πρώτη φάση τουλάχιστον 100.000 νοικοκυριά. Κάθε ενήλικας θα λαμβάνει μηνιαίως τουλάχιστον 462 ευρώ, ενώ μπορεί να υπάρξουν κι άλλες παροχές ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού.

Ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλειας Χοσέ Λουίς Εσκρίβα διευκρίνισε ότι το επίδομα θα αφορά έως και 1 εκατομμύριο οικογένειες και αναμένεται να κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό 3 με 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Εν τω μεταξύ, σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν 59 νέους θανάτους από κορονοϊό και 285 νέα κρούσματα.

Ads

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό εδώ και δύο μήνες στη χώρα, που συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Συνολικά η Ισπανία μετράει 27.709 νεκρούς και 231.606 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού είναι πλέον πραγματικότητα για το 70% των Ισπανών, από την οποία όμως παραμένουν, προς το παρόν, αποκλεισμένες η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη.