Σε λίγες μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, και γίνεται κι επισήμως ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες του κόσμου.

Πώς είναι όμως ο προσωπικός χώρος του πλανητάρχη; Πώς είναι το γραφείο του;

Με ευκαιρία μία συνέντευξη που έδωσε, η Daily Mail αποκρυπτογραφεί τις φωτογραφίες από το γραφείο του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα, το οποίο βρίσκεται στον 26ο όροφο του Πύργου Τραμπ.

Το γραφείο του έχει πανοραμική θέα στο Central Park και περιβάλλεται από αλεξίσφαιρο γυαλί, για να αποτραπούν τυχόν απόπειρες δολοφονίας, ενώ οι τοίχοι του αλλά και ο καναπές, είναι διακοσμημένοι με βραβεία, τρόπαια, ένα εξώφυλλο με τον ίδιο στο περιοδικό Playboy αλλά και δημοσιεύματα για τη νίκη του.


Οι 14 λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά:

1. Το μυθιστόρημα του J.R. Thornton, «Beautiful Country», το οποίο περιγράφει τη φιλία ενός αγοριού από την Αμερική και ενός αγοριού από την Κίνα, που συναντιούνται κατά την προπόνησή τους με Εθνική Ομάδα Παίδων Τένις του Πεκίνου. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Κίνα.

2. Δύο αντίγραφα του βιβλίου του CNN Unprecedented που μιλά για τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του 2016.

3. Το ανθρωπιστικό βραβείο A Tree of Life  το οποίο του απονεμήθηκε από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο το 1983.

4. Το Κύπελλο της Αμερικής. Ο Τραμπ είχε χρηματοδοτήσει στο παρελθόν ένα σκάφος των ΗΠΑ στο διάσημο διαγωνισμό ιστιοπλοΐας, ο οποίος ξεκίνησε το 1851.

5. Το ανθρωπιστικό βραβείο Sholom, που του δόθηκε επίσης από την εβραϊκή κοινότητα, για το οποίο είχε πει ότι είναι ένα από τα πιο πολύτιμά του αντικείμενα.

6. Μια φωτογραφία του πατέρα του Τραμπ, Frederick, ο οποίος πέθανε το 1999. 

7. Το πατριωτικό βραβείο Nathan Hale, που του δόθηκε το 2015. Αυτό το βραβείο, δίνεται προς τιμήν του Hale, ενός Αμερικανού στρατιώτη που εκτελέστηκε από τους Βρετανούς το 1776 σε ηλικία 21 χρονών.

8. Ένα αυτοκόλλητο προφυλακτήρα από την προεκλογική του καμπάνια, που γράφει το σλόγκαν 'Ξανακάνε την Αμερική Μεγάλη'.

9. Ένα σώμα εφημερίδων των Financial Times.

10. Ένα αντίγραφο του τεύχος του περιοδικού GQ με τον Τραμπ στο εξώφυλλο.

11. Ένα μπούμερανγκ που δόθηκε στον Τραμπ από το Forum Club το 1995 για αυτό που περιέγραψαν ως «Επανάκαμψη της Δεκαετίας» ύστερα από την επιστροφή των επιχειρήσεών του, μετά την κατάρρευση της αγοράς των ακινήτων το 1980.

12. Η φωτογραφία του με τον John F. Kennedy Jr.

13. Το εξώφυλλο του Playboy από το 1990. Ο Τραμπ είναι ένας από τους λίγους άνδρες που εμφανίστηκε ποτέ στο εξώφυλλο του περιοδικού

14. Στοιχεία από το περιοδικό Variety, τα οποία δείχνουν ότι το The Apprentice ήταν η νούμερο ένα τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ το 2004.