Σε νέες απειλές κατά της Δύσης προχώρησε το Σάββατο η Ρωσία, αυτή τη φορά μέσω του ισχυρού συμβούλου του Πούτιν και αναπληρωτή επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ads

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ αφού αναφέρει ότι «το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας», προειδοποιεί τις δυτικές χώρες ότι «παίζουν σκάκι με τον θάνατο».

«Παρ’ όλες τις διαφορές στις εκτιμήσεις της ανώτατης ηγεσίας της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας εκείνη την εποχή (σ.σ. όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ), πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν αρκετά έξυπνοι ώστε να μην αφήσουν το γιγάντιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ένωσης να διαλυθεί στα νεοσύστατα κράτη» σημείωσε. «Όλο το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο παρέμεινε τότε στη χώρα μας. Και το διατηρούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και αυτή είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι εάν τα πυρηνικά όπλα διανεμηθούν μεταξύ των χωρών που σχηματίστηκαν μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, «οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι γρήγορες και καταστροφικές για τον μικρό κόσμο μας».

Ads

Ο σύμβουλος του Πούτιν επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο της συμπεριφοράς της Δύσης. «Αυτοί οι “ονειροπόλοι” αγνοούν εσκεμμένα ένα απλό αξίωμα: η βίαιη αποσύνθεση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα ένα παιχνίδι σκακιού με τον θάνατο, στο οποίο είναι γνωστό πότε ακριβώς θα είναι το ματ. Η ημέρα της κρίσης της ανθρωπότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά.