Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποτρέψει την παράδοση ξένων όπλων στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα των μαζικών επιθέσεων που εξαπέλυσε την Παρασκευή και οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένεες διακοπές ρεύματος και νερού σε ολόκληρη τη χώρα.

Ads

Την ίδια ώρα, παρουσίασε το «Σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Avangard που τέθηκε σε υπηρεσία μάχης στα Ουράλια της Ρωσίας».

Ολα αυτά, την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας «πέρασε ολόκληρη την ημέρα στο αρχηγείο των δυνάμεων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ανέφερε το Κρεμλίνο. Παρόντες ακόμα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο αργηχός του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ και οι διοικητές διαφορετικών μονάδων του στρατού.

Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι ένα μικρό αγόρι ήταν μεταξύ των θυμάτων από τα τελευταία ρωσικά πλήγματα εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, με το Κίεβο να ανακοινώνει ότι μόλις 16 από τους 76 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν την Παρασκευή διέφυγαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Ads

Πηγή: Euronews