Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με μπαλτά στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στην πόλη Κολόμπους. Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ads

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρχικά επικρατούσε σύγχυση για τον αριθμό των δραστών με ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για δύο δράστες. Τελικά οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν αβάσιμοι.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο δράστης ήταν σομαλικής καταγωγής. Οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, περιλαμβανομένου και του ενδεχόμενου η επίθεση να ήταν «τρομοκρατική ενέργεια».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Οχάιο Γκρεγκ Στόουν ο ύποπτος έφτασε στην 19η Λεωφόρο με το όχημά του, το οποίο οδήγησε πάνω σε πεζούς. Στη συνέχεια βγήκε από το όχημά του με έναν μπαλτά και άρχισε να επιτίθεται σε παρευρισκόμενους.

Επικράτησε πανικός με την υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων του Πανεπιστημίου να ανεβάζει μήνυμα – συναγερμού στο Twitter, στο οποίο έγραφε: «Ένοπλος στην πανεπιστημιούπολη. Τρέξτε, κρυφτείτε, αντισταθείτε». Το Πανεπιστήμιο ζήτησε από τους φοιτητές να αναμένουν τις οδηγίες της αστυνομίας και να καλούν την Άμεση Δράση μόνο εάν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ads

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία από το εσωτερικό αίθουσας του πανεπιστημίου, όπου οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει καρέκλες στην πόρτα για να εμποδίσουν την είσοδο του δράστη…

image

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα. Η περιοχή αποκλείστηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και τελικά να σκοτώσουν τον δράστη. Ο συναγερμός στην πανεπιστημιούπολη ήρθη δύο ώρες μετά την έναρξή του, ωστόσο για αρκετή ώρα αργότερα οι Αρχές διεξήγαν έρευνες σε πάρκινγκ στην περιοχή.

image

image

image

image

image

image