Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε κολέγιο στην πόλη Κερτς δεν ήταν τρομοκρατική. Ήταν μια μαζική δολοφονία, με δράστη έναν από τους σπουδαστές της, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Κριμαίας. Τουλάχιστον 19 νεκροί, στην πλειοψηφία τους έφηβοι είναι ο τραγικός απολογισμός του μακελειού.

Ads

Ένας σπουδαστής ο δράστης

Δράστης της επίθεσης ήταν ο 18χρονος  Βλαντισλάβ Ροσλιακόφ, ο οποίος αυτοκτόνησε και το πτώμα βρέθηκε στη βιβλιοθήκη της σχολής. Ο Ροσλιακόφ φοιτούσε στο τέταρτο έτος της σχολής και είχε μάλιστα λάβει υποτροφία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ο δράστης δεν είχε ποινικό μητρώο.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας νεαρός με κοντά μαλλιά, που φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και σκούρο παντελόνι, να κρατάει ένα τουφέκι και να ανεβαίνει μια σκάλα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο κολέγιο βρέθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που εξουδετερώθηκαν από τους πυροτεχνουργούς.

Σκηνές χάους

Μαθητές και εργαζόμενοι περιέγραψαν σκηνές χάους καθώς, πανικόβλητοι, προσπαθούσαν να φύγουν από το κτίριο.

Ads

Όπως είπαν η επίθεση ξεκίνησε με μια έκρηξη, ακολούθησαν και άλλες, και στη συνέχεια άρχισαν να ακούγονται καταιγιστικά πυρά.


 

«Ήταν φρικτό. Έφερναν ανθρώπους αιμόφυρτους, κάποιοι δεν είχαν πλέον χέρια ή πόδια», περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων αναμένεται στο Κερτς προκειμένου να βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές να ξεπεράσουν το σοκ που έχουν υποστεί.

Τα κίνητρα του Ροσλιακόφ παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.