Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες ρωσικές πόλεις, ενάντια στη ρωσική εμπλοκή στην ουκρανική κρίση. Στις διαδηλώσεις «ειρήνης», όπως ονομάστηκαν, συμμετείχαν πολλές προσωπικότητες από την αντιπολίτευση.

Ads

Πολλοί απο τους διαδηλωτές στη Μόσχα κρατούσαν ουκρανικές και ρωσικές σημαίες. «Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία» και «Σταματήστε τα ψέματα του Πούτιν», ήταν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν. «Θέλουμε να δείξουμε πως πάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που εναντιώνονται στον πόλεμο και δεν πιστεύουν πως οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι φασίστες», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές στην Washington Post.

Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι, ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Ρωσία από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης. Η αντιπολίτευση, συντάσσεται με τις κατηγορίες του Κιέβου και της Δύσης, υποστηρίζοντας πως το Κρεμλίνο υποκινεί τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία, εξοπλίζοντας τους φιλορώσoυς αντάρτες αυτονομιστές.

«Πόλεμος στην Ουκρανία; Αυτό είναι το πιο γελοίο, το πιο ηλίθιο πράγμα που μπορούσε να κάνει ο Πούτιν», τόνισε ένας άλλος διαδηλωτής, σημειώνοντας με τη στάση του το Κρεμλίνο έχει απομονώσει τη Ρωσία και έχει ενισχύσει τις «φασιστικές τάσεις». «Είμαι πεπεισμένος ότι ο πόλεμος προκλήθηκε από τον Πούτιν. Θέλω Πούτιν να πάψει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας», πρόσθεσε ένας ακόμη διαδηλωτής.