«Σκάσε πια με το NFL. Ασχολήσου με τους ανθρώπους του Πουέρτο Ρίκο που έχουν ανάγκη. Κι εμείς πολίτες της Αμερικής είμαστε».

Ads

Με τον δηκτικό αυτό τρόπο σχολίασε στο twitter, ο τραγουδιστής και παραγωγός, Μαρκ Άντονι, τη στάση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τους αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αλλά και την ανάγκη συνδρομής προς τους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο. 

Ο 49χρονος τραγουδιστής γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά οι γονείς του είναι από το Πουέρτο Ρίκο, που χτυπήθηκε σκληρά από τον τυφώνα Μαρία.

Ο Άντονι είναι από τους πολλούς καλλιτέχνες με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο που προσπαθούν να βοηθήσουν την περιοχή.

Ads

Ο συνθέτης Λιν-Μάνουελ Μιράντα ανέφερε ότι «στέλνω μηνύματα σε όλους τους διάσημους Πορτορικανούς τραγουδιστές που ξέρω».

Υπενθυμίζεται ότι, οι επικρίσεις του Τραμπ για τους παίκτες της ΝFL, που γονατίζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, δεν έχουν τέλος. 

«Δεν με απασχολούσε το NFL, ντρεπόμουν για το τι συνέβαινε επειδή για μένα, ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας αργότερα: «Έχω πολύ χρόνο στα χέρια μου και τον έχω για δουλειά».

Οι αθλητές από την πλευρά τους, «απάντησαν» μέσα από το εξώφυλλο του περιοδικού  Sports Illustrated, που φέρει τον τίτλο «Έθνος διχασμένο, αθλητισμός ενωμένος».