Ένα ακόμη συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως από την ημέρα της δολοφονίας του 32χρονου Αφροαμερικανού Φιλάντο Καστίλε που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού μπροστά στην οικογένειά του. 

Ads

Η 4χρονη κόρη της συντρόφου του Φιλάντο Καστίλε που κατέγραψε τη δολοφονία του άντρα της με το κινητό της ακούγεται σε βίντεο να ικετεύει τη μητέρα της να μείνει σιωπηλή και να συνεργαστεί με την αστυνομία. 

«Δεν θέλω να σε πυροβολήσουν» ακούγεται να λέει το κοριτσάκι εμφανώς σοκαρισμένο από τη δολοφονία που είχε προηγηθεί. Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε σταματήσει το αυτοκίνητο της οικογένειας για έλεγχο με τον Καστίλε να ενημερώνει μόνος του ότι είχε όπλο και άδεια οπλοφορίας στο όχημα. Παρ’ όλα αυτά ο αστυνομικός που ονομάζεται Τζερόνιμο Γιάνεζ τον πυροβόλησε. 

Το νέο βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές, καταγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν τον πυροβολισμό και δείχνει τη Ρέινολντς, σύντροφο του Καστίλε να κάθεται με την 4χρονη κόρη της στο πίσω μέρος του περιπολικού.

Η κόρη της ακούγεται να ζητά από την μητέρα της να μην βρίζει. «Μαμά, σε παρακαλώ σταμάτα να βρίζεις και να τσιρίζεις. . . δεν θέλω να σε πυροβολήσουν».

Ads

Η μητέρα της λέει: «Εντάξει, δώσε μου ένα φιλί. Το κινητό μου μόλις έκλεισε, αυτό είναι όλο». Η κόρη της απαντά: «Μπορώ εγώ να σε κρατήσω ασφαλή».

Αργότερα στο βίντεο η Ρέινολντς ακούγεται να ζητά από τους αστυνομικούς να της αφαιρέσουν τις χειροπέδες, αλλά η κόρη της την ικετεύει να μην τις βγάλει.

«Όχι, σε παρακαλώ μη, δεν θέλω να σε πυροβολήσουν», λέει το κορίτσι στο βίντεο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Minneapolis Star Tribune.

Την περασμένη Παρασκευή το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Γιάνεζ για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού. Η απόφαση έβγαλε ξανά τους πολίτες ορισμένους στους δρόμους.