Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους που μετά το μακελειό σε gay κλαμπ του Ορλάντο που άφησε πίσω του 50 νεκρούς, έσπευσε να εξαπολύσει μύδρους κατά μουσουλμάνων, αλλά και… Δημοκρατικών. Και δεν το έκανε τυχαία, καθώς η κίνηση αυτή φαίνεται να απέδωσε, αφού στην τελευταία δημοσκόπηση ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς με την Χίλαρι Κλίντον.

Ads

Το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ μειώθηκε σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που διενεργήθηκε μετά το μακελειό στο Ορλάντο την Κυριακή.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την Παρασκευή ως χθες Τρίτη, έδειξε πως η Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 11,6 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ, μειωμένο από το προβάδισμα των 13 μονάδων που διέθετε το πενθήμερο που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Αμέσως μετά την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι πολιτικές των Δημοκρατικών φταίνε για το χειρότερο μακελειό στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ επανήλθε στην υπόσχεσή του ότι θα απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα του, ενώ η Κλίντον προειδοποίησε εναντίον της δαιμονοποίησης των αμερικανών μουσουλμάνων και των μουσουλμάνων γενικά.

Ads