Τουλάχιστον 81 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 121 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στην πακιστανική πόλη Κουέτα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία. H διπλή αυτή επίθεση είχε ως στόχο μια πολυσύχναστη λέσχη μπιλιάρδου σε μια γειτονιά σιιτών. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν βομβιστική επίθεση σε αγορά της ίδιας πόλης, που στοίχισε τη ζωή σε άλλους 11 ανθρώπους.

Ads

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε καθώς διασώστες, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι έσπευδαν στην περιοχή, όπου κατοικεί η σιιτική μουσουλμανική μειονότητα.
 
Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε εξτρεμιστική οργάνωση του Βαλουχιστάν, της επαρχίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτονομιστική εξέγερση και φυλετικές συγκρούσεις ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες.
 
Οι Ταλιμπάν και ένοπλες οργανώσεις που τους υποστηρίζουν διεξάγουν επίσης επιθέσεις στην επαρχία, ιδίως σε περιοχές κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν. Ο στρατός του Πακιστάν μάχεται επί μακρόν με τις ένοπλες οργανώσεις.
 
Ανώτατος αξιωματικός της πακιστανικής αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη βόμβα εξερράγη έξω από την αίθουσα μπιλιάρδου και δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη έκρηξη, ενόσω κατέφθαναν στο σημείο διασώστες, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.
 
Ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, όπως αναφέρει το BBC.