Οι ΗΠΑ «δεν ανέχονται το μίσος και τη βία» των ακροδεξιών, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ύστερα από τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια που ξύπνησαν τα φαντάσματα του παρελθόντος με την επανεμφάνιση των υποστηρικτών της υπεροχής των λευκών κάτω από το λάβαρο «alt-right» (ακροδεξιοί υποστηρικτές του Τραμπ). 

Ads

«Δεν ανεχόμαστε το μίσος και τη βία από τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής, τους νεοναζί ή την ΚΚΚ (Κου Κλουξ Κλαν)» δήλωσε ο Πενς σε συνέντευξη Τύπου στην Καρταχένα της Κολομβίας.

«Αυτές οι επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες δεν έχουν καμία θέση στη αμερικανική δημόσια ζωή και τις καταδικάζουμε απερίφραστα», δήλωσε ο Πενς.

Οι αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ σηματοδοτούν την επανεμφάνιση των υποστηρικτών της υπεροχής των λευκών κάτω από το λάβαρο «alt-right» (ακροδεξιοί υποστηρικτές του Τραμπ), έπειτα από χρόνια που βρισκόταν στη σκιά της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, όπως σημειώνει το Reuters.

Ads

Σημειώνεται ότι, η πρώτη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην οποία υποστήριξε πως «πολλές πλευρές» εμπλέκονται στα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, κρατώντας επί της ουσίας ίσες αποστάσεις και χωρίς να καταδικάσει ευθέως τη θανατηφόρα επίθεση με το όχημα, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από αντιπροσώπους όλου του πολιτικού φάσματος στην Αμερική.