Ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στην περιοχή Ταρχούνα της Λιβύης, η οποία την περασμένη εβδομάδα έπεσε στα χέρια των δυνάμεων που τάσσονται με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας (Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας – ΚΕΣ) και πολεμούν εναντίον αυτών του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Ads

Η Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για την Υποστήριξη της Λιβύης «καταγράφει με φρίκη τις πληροφορίες για τουλάχιστον οκτώ ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι στην Ταρχούνα», 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Πτώματα με χειροπέδες καθώς και το άψυχο κορμί 12χρονου κοριτσιού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στους ομαδικούς τάφους, αναφέρει tweet που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα The New Arab. Κουρέλια από κομματιασμένα ρούχα ήταν ακόμη ορατά σκορπισμένα κοντά σε τάφους σκεπασμένους με φρέσκο χώμα.

Ο διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου στην Ταρχούνα, δήλωσε πως βρέθηκαν επίσης «160 πτώματα» στο νεκροτομείο από τις δυνάμεις της κυβέρνησης,  όταν έφθασαν στην πόλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της ΚΕΣ, Φατχί Μπασάγα δεσμεύτηκε ότι θα ερευνηθούν όλοι οι ομαδικοί τάφοι για να αναγνωριστούν τα πτώματα και να παραδοθούν στις οικογένειες τους.