Ξεκινώντας από το τέλος της περιπετειώδους αυτής ιστορίας, ο δύτης παρέμεινε ψύχραιμος και όταν ο θηριώδης λευκός καρχαρίας βρήκε τον δρόμο για να βγει από το κλουβί, αναδύθηκε, χωρίς ως εκ θαύματος, να έχει πάθει το παραμικρό.

Ads

Το γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια παρατήρησης και φωτογράφησης λευκών καρχαριών στη Γουαδελούπη. 

Ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας εισβάλλει στο κλουβί του δύτη.

Ακολουθεί η αγωνιώδης προσπάθεια του να ξεφύγει, ενώ το προσωπικό του σκάφους ανασηκώνει το επάνω μέρος του κλουβιού προκειμένου να δώσει το περιθώριο στον καρχαρία να διαφύγει.

Ο καρχαρίας καταφέρνει να ελευθερωθεί από το κλουβί -ελαφρώς τραυματισμένος, όπως φαίνεται και στα πλάνα- ενώ στιγμές αμέσως μετά, αναδύεται και ο δύτης.

Ads

Προκειμένου να προσελκύσουν τα τεράστια κήτη στο κλουβί, οι παρατηρητές δολώνουν σε σχοινιά, κομμάτια τόνου. Όταν ο λευκός καρχαρίας δαγκώνει τη λεία του, τυφλώνεται προσωρινά, ενώ δεν μπορεί και να κολυμπήσει προς τα πίσω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο καρχαρίας χτύπησε κατά λάθος στα πλαϊνά σίδερα του κλουβιού, γεγονός που του δημιούργησε σύγχυση.

Αδυνατώντας να κολυμπήσει προς τα πίσω, όρμησε με όλη του τη δύναμη στο κλουβί, σπάζοντας τα προστατευτικά κάγκελα και εισβάλλοντας στο εσωτερικό του.