Δύο γυναίκες, της φυλής των Χούτου, λιντσαρίστηκαν μέχρι θανάτου από ένα πλήθος ανθρώπων, το οποίο στη συνέχεια έβαλε φωτιά στις σορούς τους. Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε σε ανατολική περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου εντάσεις μεταξύ μελών εθνοτικών ομάδων έχουν κλιμακωθεί με σφαγές εκατοντάδες αμάχων.

Ads

Οι επιτιθέμενοι στην πόλη Μπουτέμπο, στην οποία κυριαρχούν τα μέλη της εθνοτικής ομάδας Νάντε, υποστήριξαν ότι οι δύο γυναίκες της φυλής Χούτου που ταξίδευαν με ένα μικρό λεωφορείο στην επαρχία Βόρεια Κίβου ήταν μέλη μαχητικών ομάδων, τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής Σικούλι Ουβασάκα Μακάλα.

Οι εθνοτικές αντιπαλότητες, οι εισβολές της Ρουάντας και της Ουγκάντας και ο ανταγωνισμός για κομμάτια γης και μεταλλεύματα ανάμεσα σε δεκάδες ομάδες ανταρτών σε ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν τροφοδοτήσει συγκρούσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η κυβέρνηση κατηγορεί για τις σφαγές των τελευταίων δύο ετών, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 700 αμάχων, ισλαμιστές αντάρτες της Ουγκάντας, αλλά ανεξάρτητοι αναλυτές υποστηρίζουν πως άλλες ένοπλες οργανώσεις εμπλέκονται στις δολοφονίες και οι εθνοτικές αντιπαλότητες πιθανώς διαδραματίζουν ρόλο στις επιθέσεις.

Ads

Εκατοντάδες νεαροί πραγματοποίησαν σήμερα για ακόμη μια φορά πορεία στους δρόμους του Μπουτέμπο για να διαδηλώσουν ενάντια στην αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στις δολοφονίες.