Δριμύτατη επίθεση εναντίον της Δύσης εξαπέλυσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι με τις επιβαλλόμενες κυρώσεις προς τη χώρα του, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, επιδιώκεται «αλλαγή καθεστώτος» στη Μόσχα.

Ads

«Η Δύση έχει ξεκάθαρα δείξει ότι δεν επιδιώκει να αναγκάσει τη Ρωσία να αλλάξει την πολιτική της αλλά ότι θέλει να εξασφαλίσει μία αλλαγή καθεστώτος» δήλωσε ο Λαβρόφ ενώπιον ενός φόρουμ πολιτικών εμπειρογνωμόνων στη Μόσχα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολιτικοί στη Δύση που υποστηρίζουν ότι πρέπει να τεθούν σε ισχύ κυρώσεις που θα κατέστρεφαν τη (ρωσική) οικονομία και θα προκαλούσαν λαϊκές διαμαρτυρίες», διευκρίνισε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η χώρα του οδηγείται σε αποκλεισμό από τη διεθνή κοινότητα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι οι σχέσεις Μόσχας-Βρυξελλών έχουν αλλάξει άρδην.

Ads

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει πως η Μόσχα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή έναντι του ενδεχόμενου να ξεσπάσει μία «έγχρωμη επανάσταση» στη Ρωσία, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που έχουν οδηγήσει στην ανατροπή ηγετών σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.