Επίθεση με κροτίδες, στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ στην Λευκωσία στην Κύπρο, έκαναν, το βράδυ της Κυριακής (18/07), ομάδες ατόμων διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιές και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Ads

Το συγκρότημά δέχθηκε επίθεση από άτομα, που πέταξαν κροτίδες και προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ads

Μεταξύ των αιτημάτων της διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ότι ο εμβολιασμός για το Covid-19 δεν θα είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του εμβολιασμού.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με τα αιτήματα που αναρτήθηκαν σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης υπό τη μορφή υπόμνηματος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούσαν να υπάρξει άμεση δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, των κομμάτων και των εργοδοτών ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες δεν θα χρεώνονται σε καμία περίπτωση για rapid test και ότι θα καταργηθεί η απαίτηση για rapid test ανά 72 ώρες.

Επεισόδια και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Η περιοχή, μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν σπεύσει στην περιοχή με σκοπό να απωθήσουν την είσοδο διαμαρτυρομένων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, διαδηλωτές έριξαν μολότοφ στην είσοδο του Προεδρικού, ενώ η Αστυνομία απάντησε με τη χρήση δακρυγόνων.

Νουρής: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, μετά την επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ από αρνητές των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

Προηγήθηκε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου ανέφερε: «Η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση». 

Κυριακίδου: Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη

Tην έντονη καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» στη Λευκωσία, εξέφρασε με ανάρτησή της στο τουίτερ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά του συγκροτήματος Δίας-SIGMATV. Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19 οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη» υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος.