Η ομάδα των χάκερ Anonymous υποστηρίζουν ότι επιτέθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε ένα φιλοτζιχαντιστικό ιστότοπο στο Διαδίκτυο, ως απάντηση στην αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Ads

Είχε προηγηθεί βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube την Παρασκευή, με το οποίο οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει ότι θα κήρυτταν τον πόλεμο εναντίον όλων των τζιχαντιστών αλλά και των διαδικτυακών site που επικροτούν τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, οι Anonymous ανάρτησαν το Σάββατο στον λογαριασμό @OpCharlieHebdo στο Twitter το hashtag #TangoDown  καθώς και το όνομα ενός γαλλικού ιστότοπου που συνδέεται με τους εξτρεμιστές, μαζί με μια εικόνα του site – το οποίο πλέον συνδεόταν σε μια μηχανή αναζήτησης, την DuckDuckGo.

Μέχρι σήμερα ο δικτυακός τόπος Ansar-alhaqq.net παραμένει ανενεργός τη Δευτέρα και εξακολουθεί να οδηγεί τους χρήστες στη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης.

Την ίδια στιγμή, το βίντεο των Anonymous έχει πάνω από 4 εκατ. Προβολές, με πάνω από 21.000 likes και μόλις 1.600 dislikes.

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου Νομικών Επιστημών της Βοστώνης, «η οργάνωση αυτή των χάκερ παραμένει σκιώδης, με μια χαλαρή και αποκεντρωμένη δομή διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί περισσότερο με βάση τις ιδέες παρά με τις οδηγίες».