Συριακό κυβερνητικό σκάφος έριξε βόμβα διασποράς σε παιδική χαρά, με αποτέλεσμα 10 παιδιά να σκοτωθούν, κατήγγειλαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει τις άψυχες σορούς των παιδιών και τις μητέρες τους να θρηνούν.
 

Ads

Όπως μεταδίδει το BBC, ένα αεροσκάφος MiG βομβάρδισε την παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή στην περιοχή Ντείρ αλ – Ασαφίρ, ανατολικά της Δαμασκού.

 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρήκε τουλάχιστον 70 σφαιρίδια από τη βόμβα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 15 άνθρωποι.
 
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα της Δαμασκού συνεχίζονται. Την Κυριακή οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν μία αεροπορική βάση.
 
Η συριακή κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ξανά ότι έχει χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς, κάτι που αρνείται το καθεστώς. Τον περασμένο μήνα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο με αποδεικτικά στοιχεία για την χρήση βομβών διασποράς στη Συρία.

Ads