Ο απολογισμός των νεκρών στην Κίνα από το ξέσπασμα του κοροναϊού στη χώρα ανήλθε σε 81, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν σε τουλάχιστον 2.744 και παρά τις προσπάθειες να αποτραπεί η εξάπλωση εντός κι εκτός χώρας, κρούσματα της ασθένειας έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα σε περισσότερες από 10 χώρες.

Ads

Στην Ουχάν, την πόλη που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την επιδημία, οι περισσότερες από τις μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν και συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, ζήτησε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του στην Ουχάν.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της πόλης-φάντασμα, όπως περιγράφουν την Ουχάν, ενώνουν τις φωνές τους ώστε να δείξουν πως θα παραμείνουν δυνατοί μπροστά στην απειλή των τελευταίων ημερών.

Ads

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο οι κάτοικοι της Ουχάν κάθε βράδυ εμψυχώνουν ο ένας τον άλλον φωνάζοντας από τα διαμερίσματά τους «Κράτα γερά Ουχάν, θα τα καταφέρουμε».