Ένα κοριτσάκι τριών ετών στις Φιλιππίνες ξυπνάει μέσα σε ένα φέρετρο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κηδεία της.

Ads

Το 3χρονο κοριτσάκι φέρεται να είχε αναγνωριστεί ως νεκρό μια ημέρα πριν από τους γιατρούς. Το περιστατικό, σύμφωνα με την Independent, σημειώθηκε σε εκκλησία της Aurora, στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομία, που μίλησε στην εφημερίδα «Philippines Star», το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή με υψηλό πυρετό. «Οι προϊστάμενοι του νοσοκομείου και ο γιατρός, το Σάββατο το πρωί, στις 9:00 (τοπική ώρα), διαπίστωσαν πως δεν είχε παλμό και ανακοίνωσαν πως το παιδί ήταν κλινικά νεκρό. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά σύμφωνα και με μαρτυρίες αστυνομικών της περιοχής το κορίτσι όταν μεταφέρθηκε στο σπίτι φαινόταν σε κωματώδη κατάσταση». Τελικά το 3χρονο κοριτσάκι επέστρεψε στο σπίτι, όπου και συνεχίζει να παρακολουθείται από νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως υπογραμμίζει η Independent, αντίστοιχα περιστατικά ανθρώπων που ξυπνούν στη κηδεία τους έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν. Ενδεικτικά, μόνο τα τελευταία χρόνο, αναφέρεται πως τον περασμένο Μάρτιο, στις ΗΠΑ, ο 79χρονος Γουόλτερ Γουίλιαμ ξύπνησε ενώ μεταφερόταν στο νεκροτομείο. Το μακάβριο μπέρδεμα πιθανότητα οφείλεται στην απενεργοποίηση του βηματοδότη.

Στην Αίγυπτο, το 2012, ένας 28χρονος σερβιτόρος υπέστη καρδιακή προσβολή και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 28χρονος ξύπνησε ενώ είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ταφή του.

Ads

Ο φόβος για το πιο μακάβριο λάθος κατά τον 19ο αιώνα ήταν αρκετά διαδεδομένος και για το λόγο αυτό είχαν δημιουργηθεί «φέρετρα ασφαλείας», στα οποία είχε ενσωματωθεί ένα κουδούνι, για να μπορεί αυτός που είναι μέσα στο φέρετρο να ειδοποιήσει όσους ήταν στην επιφάνεια.