Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετά το ναυάγιο ενός αυτοσχέδιου πλεούμενου στον ποταμό Κονγκό το βράδυ της Δευτέρας προς τα ξημερώματα της Τρίτης, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες.

Ads

Μέχρι χθες βράδυ είχαν περισυλλεγεί συνολικά 51 πτώματα, διευκρίνισε ο Νέστορ Μαγκμπάντο, αναπληρωτής εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Μονγκάλα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των αγνοουμένων από το ναυάγιο υπολογίζεται σε 69 και ότι οι επιζήσαντες ανέρχονται σε 39.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απουσία στοιχείων με τα ονόματα των επιβατών, ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίστηκε βάσει του αριθμού των ανθρώπων που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να επιβιβαστούν στο αυτοσχέδιο αυτό πλεούμενο.

Δεν επρόκειτο για σκάφος, αλλά για εννέα πιρόγες με μηχανή που είχαν συνδεθεί μεταξύ τους, σημείωσε ο Μαγκμπάντο, που ως προς τα αίτια της τραγωδίας είπε πως μπορεί να συνέβη λόγω της υπερφόρτωση του πλεούμενου στην οποία ήρθαν να προστεθούν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Ads

Σύμφωνα με τον Μαγκμπάντο, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν την Κινσάσα για το ναυάγιο ακριβώς μετά το γεγονός, αλλά εξέφρασαν «επιφυλάξεις όσον αφορά τον απολογισμό, καθώς χρειαζόταν χρόνος για να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία».