Η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον, έκανε χθες Παρασκευή μια άρρητη σύνδεση μεταξύ της παραίτησης του πρώην προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον και του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της ενώπιον πτυχιούχων του πανεπιστημίου όπου φοίτησε και η ίδια.

Η Κλίντον, ατυχήσασα υποψήφια σε δύο εκστρατείες για την προεδρία, το 2008 και το 2016, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Τραμπ, αλλά για τις φοιτήτριες του Γουέλζλι Κόλετζ, οι οποίες την επευφήμησαν επανειλημμένα, ήταν προφανώς σαφές το σε τι αναφερόταν.
Η πρώην δικηγόρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην αμερικανική κοινωνία τη χρονιά που πήρε εκείνη το πτυχίο της, το 1969.

«Ήμασταν έξαλλες για τις προεδρικές εκλογές» οι οποίες είχαν διεξαχθεί την προηγούμενη χρονιά και στις οποίες είχε κερδίσει ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ρίτσαρντ Νίξον, εξήγησε, «ένας άνδρας η προεδρία του οποίου θα τερματιζόταν τελικά με ντροπιαστικό τρόπο, με την παραπομπή του για παρακώλυση της δικαιοσύνης».

Πάντως από ιστορική άποψη η φράση της Κλίντον δεν είναι απόλυτα ακριβής, καθώς αν και είχε πράγματι αρχίσει η διαδικασία παραπομπής του Νίξον, ο ρεπουμπλικάνος παραιτήθηκε την 8η Αυγούστου 1974.

Η Χίλαρι Κλίντον υπενθύμισε ότι μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ, ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε καθαιρέσει τον επικεφαλής των ερευνών που είχε διορίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να εκτροχιάσει τις έρευνες που τον αφορούσαν.