Με «κήρυξη οικονομικού πολέμου» εξισώνει τις κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα της Ρωσίας, δήλωσε  Ντμίτρι Μεντβέντεφ και δηλωσε πως  η χώρα του μπορεί να τις αντιμετωπίσει.

Ads

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι από τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας, οι συνέπειες που υφίστανται οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν είναι σημαντικές, εν αντιθέσει με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δεινοπαθούν εξαιτίας των κυρώσεων εξαιτίας του μεγάλου όγκου των εμπορικών συναλλαγών.

Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας δεν «βρίσκονται στην καλύτερη τους περίοδο». Παρατήρησε επίσης ότι ό όγκος των εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας –ΗΠΑ φθάνει τα περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 45% των ρωσικών εμπορικών συναλλαγών πραγματοποιείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιταλικό «όχι» στην ανανέωση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ads

Κατά της ανανέωσης των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, θα ταχθεί η Ιταλία, όπως προκύπτει από δήλωση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στη Μόσχα.

«Εάν μας ζητήσουν να επικυρώσουμε τις κυρώσεις θα πούμε όχι» είπε ο Σαλβίνι σε μια ζωντανή σύνδεση του μέσω Facebook από την Μόσχα , προσθέτοντας ότι «είναι σαφές ότι δεν έχει νόημα να επιβληθούν κυρώσεις».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει στη Ρωσία κυρώσεις από το 2014 εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις ανανεώνονται κατά διαστήματα από τα μέλη της ΕΕ, ενώ μετά την τελευταία ανανέωση του εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τον Ιανουάριο.