Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κίνα από την είδηση ότι μια μητέρα σκότωσε τα 4 παιδιά της και και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Μπροστά στο θέαμα δεν άντεξε και ο πατέρας της οικογένειας δίνοντας επίσης τέλος στη ζωή του.

Ads

Ο λόγος πίσω από την οικογενειακή αυτή τραγωδία ήταν το γεγονός ότι οι αρχές έκοψαν ένα επίδομα που λάμβανε η 28χρονη Κινέζα, που έμενε στην φτωχική επαρχία Γκανσού. Μετά από αυτό η «Μήδεια» της Κίνας σκότωσε τα τρία κορίτσια της, ηλικίας από 3 έως 6 ετών, καθώς και τον 5χρονο γιο της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο.

Αφού κήδεψε τα παιδιά του και την γυναίκα του, δύο εβδομάδες αργότερα και ο 31 πατέρας της οικογένειας έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια Κεγίνγκ ήταν μια από τις πιο φτωχές του χωριού και ζούσαν σε ένα πλίνθινο σπίτι, μέσα στο χώμα καθώς δεν είχε καν δάπεδο. Τρεις αγελάδες και δώδεκα κοτόπουλα ήταν η περιουσία τους.

Ads

Το σπίτι τους:

image

image

Η επιτροπή του χωριού είχε κρίνει όμως ότι το εισόδημα του νοικοκυριού τους ήταν πάνω από το επίπεδο της φτώχειας, δηλαδή τα 2.300 γουάν (περίπου 300 ευρώ) κατ’ έτος και κατ’ άτομο. Πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ουσιαστικό ρόλο στην τραγωδία διαδραμάτισε η διαφθορά. Συγγενείς των θυμάτων άφησαν να εννοηθεί ότι το επίδομα κόπηκε επειδή η οικογένεια δεν δωροδόκησε κάποιους τοπικούς αξιωματούχους.